Menu

Voorgerechten

Franse uiensoep Ⓥ

6.00

met een kaaskletskop

Zoete aardappelsoep Ⓥ

6.00

met zontomaat, sesamolie en bieslook

Salade met gegrilde entrecote

8.25

gekarameliseerde rode ui en een romige dragondressing

Tartaar van gerookte botervis,

8.25

mesclunsla, gedroogde tomaat en basilicumcrème

Salade met lauw warme geitenkaas, Ⓥ

8.25

honing, noten en gedroogde cranberries

Half dozijn wijngaardslakken

7.75

met knoflook-kruidenboter uit de oven

Gamba’s

8.25

uit de oven met een boter van knoflook, chilipeper en peterselie

Tarte flambee

8.00

met crème fraîche, reepjes spek, prei, ui en parmezaan

Portobello Ⓥ

8.25

met geitenkaas, cherrytomaat, basilicum en pijnboompitten

Hoofdgerechten

Gebraden varkensrack met kruidenkorst

17.50

en honing-tijmjus

Boeuf Bourguignon

17.50

Bourgondische stoofpot met rundvlees, champignons en rode wijn

Le Burger

16.50

rundvleesburger op een brioche bol met kaas, spek, mosterd, cornichons en gekarameliseerde rode uit

Ossenhaaspuntjes Stroganoff

19.50

met paprika, room, champignons en Cognac

Lamsbout

18.50

gestoofd met spekjes en Provençaalse kruiden

Couscous met warm gerookte zalm,

16.50

erwtjes, paprika en pijnboompitten

Casserole met snoekbaars,

17.50

garnaaltjes, courgette, tomaat en witte wijn

Ratatouille met geroosterde kikkererwten Ⓥ

16.50

wilde- en witte rijst

Quiche Lorraine Ⓥ

15.50

met prei en speckjes van de vegetarische slager, en crudité

Kaasfondue Ⓥ

16.50

met salade, groenten en stokbrood

Desserts

Clafoutis

6.50

met amandel, kersen en appel

Fromage Blanc

7.25

met abrikozencompôte, granola en honing

Coupe gourmand

6.50

cappuccino-ijs, brownie, karamelsaus en slagroom

Champagne- en frambozensorbetijs

7.50

met bosvruchtensaus en slagroom

Crème brûlée

6.75

gekarameliseerde custard

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met stokbrood en kweeperencompote

Hanze menu

Drie gangen menu 24.50

Zoete aardappelsoep Ⓥ

met zontomaat, sesamolie en bieslook

Boeuf Bourguignon

Bourgondische stoofpot met rundvlees, champignons en rode wijn

Clafoutis

met amandel, kersen en appel

Menu De Buik van Parijs

Drie gangen keuze menu 26.50

Voorgerechten

Salade met gegrilde entrecote,

gekarameliseerde rode ui en een romige dragondressing

Tartaar van gerookte botervis,

mesclunsla, gedroogde tomaat en basilicumcrème

Hoofdgerechten

Gebraden varkensrack met kruidenkorst

en honing-tijmsaus

Couscous met warm gerookte zalm,

erwtjes, paprika en pijnboompitten

Desserts

Coupe gourmand

cappuccino-ijs, brownie, karamelsaus en slagroom

Crème brûlée

gekarameliseerde custard

Groepsmenu

Drie gangen keuzemenu 25.50, vanaf 12 personen

Voorgerechten

Zoete aardappelsoep Ⓥ

6.00

met zontomaat, sesamolie en bieslook

Zoete aardappelsoep Ⓥ

met zontomaat, sesamolie en bieslook

Zoete aardappelsoep Ⓥ

met zontomaat, sesamolie en bieslook

Salade met gegrilde entrecote,

gekarameliseerde rode ui en een romige dragondressing

Tartaar van gerookte botervis,

mesclunsla, gedroogde tomaat en basilicumcrème

Salade met lauw warme geitenkaas, Ⓥ

honing, noten en gedroogde cranberries

Hoofdgerechten

Gebraden varkensrack met kruidenkorst

en honing-tijmsaus

Quiche Lorraine Ⓥ

Boeuf Bourguignon

Bourgondische stoofpot met rundvlees, champignons en rode wijn

Couscous met warm gerookte zalm,

erwtjes, paprika en pijnboompitten

Desserts

Coupe gourmand

cappuccino-ijs, brownie, karamelsaus en slagroom

Crème brûlée

gekarameliseerde custard

Clafoutis

met amandel, kersen en appel

Glutenvrij

Voorgerechten

Zoete aardappelsoep Ⓥ

6.00

met zontomaat, sesamolie en bieslook

Salade met gegrilde entrecote

8.25

gekarameliseerde rode ui en een romige dragondressing

Tartaar van gerookte botervis,

8.25

mesclunsla, gedroogde tomaat en basilicumcrème

Salade met lauw warme geitenkaas, Ⓥ

8.25

honing, noten en gedroogde cranberries

Hoofdgerechten

Boeuf Bourguignon

17.50

Bourgondische stoofpot met rundvlees, champignons en rode wijn

Ossenhaaspuntjes Stroganoff

19.50

met paprika, room, champignons en Cognac

Lamsbout

18.50

gestoofd met spekjes en Provençaalse kruiden

Casserole met snoekbaars,

17.50

garnaaltjes, courgette, tomaat en witte wijn

Ratatouille met geroosterde kikkererwten Ⓥ

16.50

wilde- en witte rijst

Maaltijd salade met lauw warme geitenkaas, Ⓥ

14.50

gebakken peer, gemengde noten en dadel-vijgenbalsamico

Desserts

Fromage Blanc

7.25

met abrikozencompôte, granola en honing

Champagne- en frambozensorbetijs

7.50

met bosvruchtensaus en slagroom

Crème brûlée

6.75

gekarameliseerde custard

Fromage blanc,

8.50

franse kwark met abrikozencompote, granola en honing

Veganistisch

Voorgerechten

Geroosterde paprika-tomatensoep Ⓥ

6.00

Portobello Ⓥ

8.25

met geitenkaas, cherrytomaat, basilicum en pijnboompitten

Hoofdgerechten

Ratatouille met geroosterde kikkererwten Ⓥ

16.50

wilde- en witte rijst

Maaltijdsalade met gebakken peer,

12.50

gedroogde cranberry’s, gemengde noten en dadel-vijgenbalsamico

Dessert

Fromage blanc,

7.50

Franse kwark met abrikozencompote en granola

Dranken

Bieren

Jupiler

3.00

een bitterzachte pils met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak. (5,2%)

  • Van de Tap

Jupiler 0.0

3.00

de verfrissende smaak van echt bier. (0.0%)

Leffe Blond

4.00

een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)

  • Van de Tap

Leffe Bruin/Dubbel

4.00

een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)

Leffe Tripel

5.00

een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)

Leffe Royale Whitbread Golding

5.00

milde bitterheid, met tonen van banaan, vanille en kruidnagel. (7,5%)

Hoegaarden Radler 0.0

3.25

de verfrissende smaak van Hoegaarden Radler Lemon & Lime zonder alcohol. (0.0%)

Hoegaarden Wit

3.75

pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak. (4,9%)

La Parisienne Blanche

4.75

troebel witbier. Zacht, licht met een subtiel zuurtje. Citrus-smaak en kruidige tonen. (6.0%)

Le Titi Parisien IPA

5.25

hoppig en moutig, met tonen van grapefruit en lychee. (6.0%)

Mousserend

Brut de Loire

5.50 glas, 16.50 fles 375ml

Bouvet

Method Traditionnelle de Champagne

Witte wijnen

Bergerac Moulleux

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Château Haute Fonrousse

Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.

Grenache Blanc

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Onze huiswijn met geuren van acacia, kamperfoelie en citrus. Een mondvullend palet van smaken. Lekker als aperitief en bij quiche, kaas, lichte vlees-, en visgerechten.

Chardonnay

4.00 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Bouquet van citrus, perzik, peer, houtaroma’s en vanille. Fris in de mond met volle, rijpe en fruitige smaken. Bij schaal- en schelpdieren en visgerechten.

Sauvignon Blanc

4.00 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Dourthe Réserve

Een harmonieuze, droge, frisse, goed gebalanceerde wijn. Met een bouquet van fruit en bloemaromas. Smaakvol bij schaaldieren, vis, geitenkaas en koude voorgerechten.

Pinot Gris

26.50 fles

Bestheim

De smaak en de geur zijn krachtig, kruidig, vol en intens. De afdronk heeft een licht kruidige zoetheid. Een echte mossel- en aspergewijn, lichte visgerechten.

Rosé

Grenache Gris

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Fruitig en elegant. Bij salades, vis, ‘fruits de mer’ en lichte vleesgerechten.

Rode wijnen

Grenache Noir

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Onze rode huiswijn, een elegante wijn met een hint van eiken. Veel finesse, subtiel in de mond, lang krachtig.

Merlot

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

L’Esprit de la Cité

Mooie volle fruitaroma’s. Met smaken van cassis, bramen en lichte specerijen. Ideaal bij (stoof) vleesgerechten en kaas.

Syrah

4.00 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Een rijpe, volle structuur met een zachte en ronde afdronk. Kruidige smaken met mokka, zwart fruit en vanille. Bij stoof- en wildgerechten.

Côtes de Rhône

24.50 fles

Château de Tresques

Lichte, soepele wijn met een fruitige, zachte, licht kruidige afdronk. Smaakvol bij lamsvlees, geitenkaas en gevolgelte

Montagne St. Emilion

29.50 fles

Château Plaisance Branne

De wijn geurt heerlijk naar rode kersen en hout, is elegant en goed in balans met fruitige smaken en zachte tannines. Bij rood vlees- of wildgerechten.

Willemskade 6 Zwolle