met een kaaskletskop
Voorgerechten
Zoete aardappelsoep Ⓥ
met zontomaat, sesamolie en bieslook
Salade met gegrilde entrecote
gekarameliseerde rode ui en een romige dragondressing
Tartaar van gerookte botervis,
mesclunsla, gedroogde tomaat en basilicumcrème
Salade met lauw warme geitenkaas, Ⓥ
honing, noten en gedroogde cranberries
Half dozijn wijngaardslakken
met knoflook-kruidenboter uit de oven
Gamba’s
uit de oven met een boter van knoflook, chilipeper en peterselie
Tarte flambee
met crème fraîche, reepjes spek, prei, ui en parmezaan
Portobello Ⓥ
met geitenkaas, cherrytomaat, basilicum en pijnboompitten
Hoofdgerechten
Gebraden varkensrack met kruidenkorst
en honing-tijmjus
Boeuf Bourguignon
Bourgondische stoofpot met rundvlees, champignons en rode wijn
Le Burger
rundvleesburger op een brioche bol met kaas, spek, mosterd, cornichons en gekarameliseerde rode uit
Ossenhaaspuntjes Stroganoff
met paprika, room, champignons en Cognac
Lamsbout
gestoofd met spekjes en Provençaalse kruiden
Couscous met warm gerookte zalm,
erwtjes, paprika en pijnboompitten
Casserole met snoekbaars,
garnaaltjes, courgette, tomaat en witte wijn
Ratatouille met geroosterde kikkererwten Ⓥ
wilde- en witte rijst
Quiche Lorraine Ⓥ
met prei en speckjes van de vegetarische slager, en crudité
Kaasfondue Ⓥ
met salade, groenten en stokbrood
Desserts
Clafoutis
met amandel, kersen en appel
Fromage Blanc
met abrikozencompôte, granola en honing
Coupe gourmand
cappuccino-ijs, brownie, karamelsaus en slagroom
Champagne- en frambozensorbetijs
met bosvruchtensaus en slagroom
Crème brûlée
gekarameliseerde custard
Kaasplankje
4 soorten kaas met stokbrood en kweeperencompote
Hanze menu
Zoete aardappelsoep Ⓥ
met zontomaat, sesamolie en bieslook
Boeuf Bourguignon
Bourgondische stoofpot met rundvlees, champignons en rode wijn
Clafoutis
met amandel, kersen en appel
Menu De Buik van Parijs
Voorgerechten
Salade met gegrilde entrecote,
gekarameliseerde rode ui en een romige dragondressing
Tartaar van gerookte botervis,
mesclunsla, gedroogde tomaat en basilicumcrème
Hoofdgerechten
Gebraden varkensrack met kruidenkorst
en honing-tijmsaus
Couscous met warm gerookte zalm,
erwtjes, paprika en pijnboompitten
Desserts
Coupe gourmand
cappuccino-ijs, brownie, karamelsaus en slagroom
Crème brûlée
gekarameliseerde custard
Groepsmenu
Voorgerechten
Zoete aardappelsoep Ⓥ
met zontomaat, sesamolie en bieslook
Zoete aardappelsoep Ⓥ
met zontomaat, sesamolie en bieslook
Zoete aardappelsoep Ⓥ
met zontomaat, sesamolie en bieslook
Salade met gegrilde entrecote,
gekarameliseerde rode ui en een romige dragondressing
Tartaar van gerookte botervis,
mesclunsla, gedroogde tomaat en basilicumcrème
Salade met lauw warme geitenkaas, Ⓥ
honing, noten en gedroogde cranberries
Hoofdgerechten
Gebraden varkensrack met kruidenkorst
en honing-tijmsaus
Quiche Lorraine Ⓥ
Boeuf Bourguignon
Bourgondische stoofpot met rundvlees, champignons en rode wijn
Couscous met warm gerookte zalm,
erwtjes, paprika en pijnboompitten
Desserts
Coupe gourmand
cappuccino-ijs, brownie, karamelsaus en slagroom
Crème brûlée
gekarameliseerde custard
Clafoutis
met amandel, kersen en appel
Glutenvrij
Voorgerechten
Zoete aardappelsoep Ⓥ
met zontomaat, sesamolie en bieslook
Salade met gegrilde entrecote
gekarameliseerde rode ui en een romige dragondressing
Tartaar van gerookte botervis,
mesclunsla, gedroogde tomaat en basilicumcrème
Salade met lauw warme geitenkaas, Ⓥ
honing, noten en gedroogde cranberries
Hoofdgerechten
Boeuf Bourguignon
Bourgondische stoofpot met rundvlees, champignons en rode wijn
Ossenhaaspuntjes Stroganoff
met paprika, room, champignons en Cognac
Lamsbout
gestoofd met spekjes en Provençaalse kruiden
Casserole met snoekbaars,
garnaaltjes, courgette, tomaat en witte wijn
Ratatouille met geroosterde kikkererwten Ⓥ
wilde- en witte rijst
Maaltijd salade met lauw warme geitenkaas, Ⓥ
gebakken peer, gemengde noten en dadel-vijgenbalsamico
Desserts
Fromage Blanc
met abrikozencompôte, granola en honing
Champagne- en frambozensorbetijs
met bosvruchtensaus en slagroom
Crème brûlée
gekarameliseerde custard
Fromage blanc,
franse kwark met abrikozencompote, granola en honing
Veganistisch
Voorgerechten
Geroosterde paprika-tomatensoep Ⓥ
Portobello Ⓥ
met geitenkaas, cherrytomaat, basilicum en pijnboompitten
Dessert
Fromage blanc,
Franse kwark met abrikozencompote en granola
Hoofdgerechten
Ratatouille met geroosterde kikkererwten Ⓥ
wilde- en witte rijst
Maaltijdsalade met gebakken peer,
gedroogde cranberry’s, gemengde noten en dadel-vijgenbalsamico
Dranken
Bieren
Jupiler
een bitterzachte pils met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak. (5,2%)
- Van de Tap
Jupiler 0.0
de verfrissende smaak van echt bier. (0.0%)
Leffe Blond
een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)
- Van de Tap
Leffe Bruin/Dubbel
een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)
Leffe Tripel
een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)
Leffe Royale Whitbread Golding
milde bitterheid, met tonen van banaan, vanille en kruidnagel. (7,5%)
Hoegaarden Radler 0.0
de verfrissende smaak van Hoegaarden Radler Lemon & Lime zonder alcohol. (0.0%)
Hoegaarden Wit
pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak. (4,9%)
La Parisienne Blanche
troebel witbier. Zacht, licht met een subtiel zuurtje. Citrus-smaak en kruidige tonen. (6.0%)
Le Titi Parisien IPA
hoppig en moutig, met tonen van grapefruit en lychee. (6.0%)
Mousserend
Brut de Loire
Bouvet
Method Traditionnelle de Champagne
Witte wijnen
Bergerac Moulleux
Château Haute Fonrousse
Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.
Grenache Blanc
Onze huiswijn met geuren van acacia, kamperfoelie en citrus. Een mondvullend palet van smaken. Lekker als aperitief en bij quiche, kaas, lichte vlees-, en visgerechten.
Chardonnay
L’Esprit de la Cité Réserve
Bouquet van citrus, perzik, peer, houtaroma’s en vanille. Fris in de mond met volle, rijpe en fruitige smaken. Bij schaal- en schelpdieren en visgerechten.
Sauvignon Blanc
Dourthe Réserve
Een harmonieuze, droge, frisse, goed gebalanceerde wijn. Met een bouquet van fruit en bloemaromas. Smaakvol bij schaaldieren, vis, geitenkaas en koude voorgerechten.
Pinot Gris
Bestheim
De smaak en de geur zijn krachtig, kruidig, vol en intens. De afdronk heeft een licht kruidige zoetheid. Een echte mossel- en aspergewijn, lichte visgerechten.
Rosé
Grenache Gris
Fruitig en elegant. Bij salades, vis, ‘fruits de mer’ en lichte vleesgerechten.
Rode wijnen
Grenache Noir
Onze rode huiswijn, een elegante wijn met een hint van eiken. Veel finesse, subtiel in de mond, lang krachtig.
Merlot
L’Esprit de la Cité
Mooie volle fruitaroma’s. Met smaken van cassis, bramen en lichte specerijen. Ideaal bij (stoof) vleesgerechten en kaas.
Syrah
L’Esprit de la Cité Réserve
Een rijpe, volle structuur met een zachte en ronde afdronk. Kruidige smaken met mokka, zwart fruit en vanille. Bij stoof- en wildgerechten.
Côtes de Rhône
Château de Tresques
Lichte, soepele wijn met een fruitige, zachte, licht kruidige afdronk. Smaakvol bij lamsvlees, geitenkaas en gevolgelte
Montagne St. Emilion
Château Plaisance Branne
De wijn geurt heerlijk naar rode kersen en hout, is elegant en goed in balans met fruitige smaken en zachte tannines. Bij rood vlees- of wildgerechten.