Menu

Voorgerechten

Licht gebonden mosterdsoep

5.50

met bieslook en reepjes spek

Rode linzen-paprikasoep Ⓥ

5.50

met crème fraîche en geroosterde pompoenpitten

Salade met gesneden ossenhaas

7.75

gegrilde asperges, gedroogde tomaat, truffelmayo en parmezaan

Salade met warm gerookte zalm

7.75

linzen, courgette linten, pijnboompitten en munt

Lauw warme geitenkaas Ⓥ

7.75

met honing, gemarineerde rode biet, rucola, balsamico en pistachenootjes

Half dozijn wijngaardslakken

7.00

met knoflook-kruidenboter uit de oven

Gamba’s

7.25

uit de oven met een boter van knoflook, chilipeper en peterselie

Tarte flambee

7.00

met crème fraîche, reepjes spek, prei, ui en parmezaan

Hoofdgerechten

Gebraden varkensrack met kruidenkorst

16.50

en honing-tijmjus

Gestoofde rundersucade

16.50

met een stamppot van spinazie en lente ui

Le Burger

14.50

rundvleesburger op een brioche bol met Gruyère, spek, mosterd, cornichons en tomatensalsa

Ossenhaaspuntjes

19.50

met een saus van mosterd en champignons

Coq au vin

15.50

kip gestoofd in witte wijn, room en tijm

Scholfilet

17.50

met basilicumsaus, gegrilde asperges en rucola

Rode mulfilet

16.50

met een antiboise van kerstomaat, kappertjes, saffraan en olijven

Ratatouille met geroosterde kikkererwten Ⓥ

15.50

wilde- en witte rijst

Quiche van spinazie en kaas Ⓥ

14.50

Kaasfondue Ⓥ

15.50

met salade en stokbrood

Desserts

Chocolade-pecannoten taart

6.00

met mokka-mascarponesaus en slagroom

Honing hangop

6.00

met aardbeien-rabarbercompôte en crumble

Coupe Paris

6.25

karamelijs, gesuikerde noten, karamelsaus en slagroom

Sorbet

6.25

met frambozensorbetijs, vanille-ijs, bosvruchtencoulis en slagroom

Crème brûlée

5.75

gekarameliseerde custard

Kaasplankje

7.75

4 soorten kaas met stokbrood en perzikchutney

Hanze menu

Drie gangen menu 24.50

Licht gebonden mosterdsoep

met bieslook en reepjes spek

Gestoofde rundersucade

met een stamppot van spinazie en lente ui

Chocolade-pecannoten taart

met mokka-mascarponesaus en slagroom

Menu De Buik van Parijs

Drie gangen keuze menu 26.50

Voorgerechten

Salade met warm gerookte zalm

linzen, courgette linten, pijnboompitten en munt

Lauw warme geitenkaas Ⓥ

met honing, gemarineerde rode biet, rucola, balsamico en pistachenootjes

Hoofdgerechten

Rode mulfilet

met een antiboise van kerstomaat, kappertjes, saffraan en olijven

Gebraden varkensrack met kruidenkorst

en honing-tijmjus

Desserts

Coupe Paris

karamelijs, gesuikerde noten, karamelsaus en slagroom

Crème brûlée

gekarameliseerde custard

Groepsmenu

Drie gangen keuzemenu 25.50, vanaf 12 personen

Voorgerechten

Rode linzen-paprikasoep Ⓥ

met crème fraîche en geroosterde pompoenpitten

Licht gebonden mosterdsoep

met bieslook en reepjes spek

Salade met gesneden ossenhaas

gegrilde asperges, gedroogde tomaat, truffelmayo en parmezaan

Salade met warm gerookte zalm

linzen, courgette linten, pijnboompitten en munt

Lauw warme geitenkaas Ⓥ

met honing, gemarineerde rode biet, rucola, balsamico en pistachenootjes

Hoofdgerechten

Gestoofde rundersucade

met een stamppot van spinazie en lente ui

Coq au vin

kip gestoofd in witte wijn, room en tijm

Quiche van spinazie en kaas Ⓥ

Rode mulfilet

met een antiboise van kerstomaat, kappertjes, saffraan en olijven

Gebraden varkensrack met kruidenkorst

en honing-tijmjus

Desserts

Crème brûlée

gekarameliseerde custard

Sorbet

met frambozensorbetijs, vanille-ijs, bosvruchtencoulis en slagroom

Chocolade-pecannoten taart

met mokka-mascarponesaus en slagroom

Glutenvrij

Voorgerechten

Rode linzen-paprikasoep Ⓥ

5.50

met crème fraîche en geroosterde pompoenpitten

Salade met gesneden ossenhaas

7.75

gegrilde asperges, gedroogde tomaat, truffelmayo en parmezaan

Salade met warm gerookte zalm

7.75

linzen, courgette linten, pijnboompitten en munt

Lauw warme geitenkaas Ⓥ

7.75

met honing, gemarineerde rode biet, rucola, balsamico en pistachenootjes

Hoofdgerechten

Coq au vin

15.50

kip gestoofd in witte wijn, room en tijm

Rode mulfilet

16.50

met een antiboise van kerstomaat, kappertjes, saffraan en olijven

Ratatouille met geroosterde kikkererwten Ⓥ

15.50

wilde- en witte rijst

Ossenhaaspuntjes

19.50

met mosterd-salieboter

Desserts

Coupe Paris

6.25

karamelijs, gesuikerde noten, karamelsaus en slagroom

Sorbet

6.25

met frambozensorbetijs, vanille-ijs, bosvruchtencoulis en slagroom

Crème brûlée

5.75

gekarameliseerde custard

Honing hangop

6.00

met aardbeien-rabarbercompôte en walnoten

Dranken

Bieren

Jupiler

3.00

een bitterzachte pils met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak. (5,2%)

  • Van de Tap

Jupiler 0.0

2.75

de verfrissende smaak van echt bier. (0.0%)

Leffe Blond

4.00

een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)

  • Van de Tap

Leffe Bruin/Dubbel

4.00

een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)

Leffe Tripel

5.00

een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)

Leffe Royale Whitbread Golding

4.75

milde bitterheid, met tonen van banaan, vanille en kruidnagel. (7,5%)

Hoegaarden Radler 0.0

3.00

de verfrissende smaak van Hoegaarden Radler Lemon & Lime zonder alcohol. (0.0%)

La Parisienne Blanche

4.75

troebel witbier. Zacht, licht met een subtiel zuurtje. Citrus-smaak en kruidige tonen. (6.0%)

La Parisienne Rousse

4.75

amber bier. Zacht, rond met harmonieuze bitterheid. Karamel en gember tonen. (6.0%)

Le Titi Parisien IPA

5.00

hoppig en moutig, met tonen van grapefruit en lychee. (6.0%)

Mousserend

Brut de Loire

5.50 glas, 16.50 fles 375ml

Bouvet

Method Traditionnelle de Champagne

Witte wijnen

Bergerac Moulleux

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Château Haute Fonrousse

Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.

Grenache Blanc

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Onze huiswijn met geuren van acacia, kamperfoelie en citrus. Een mondvullend palet van smaken. Lekker als aperitief en bij quiche, kaas, lichte vlees-, en visgerechten.

Chardonnay

4.00 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Bouquet van citrus, perzik, peer, houtaroma’s en vanille. Fris in de mond met volle, rijpe en fruitige smaken. Bij schaal- en schelpdieren en visgerechten.

Sauvignon Blanc

4.00 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Dourthe Réserve

Een harmonieuze, droge, frisse, goed gebalanceerde wijn. Met een bouquet van fruit en bloemaromas. Smaakvol bij schaaldieren, vis, geitenkaas en koude voorgerechten.

Pinot Gris

26.50 fles

Bestheim

De smaak en de geur zijn krachtig, kruidig, vol en intens. De afdronk heeft een licht kruidige zoetheid. Een echte mossel- en aspergewijn, lichte visgerechten.

Rosé

Grenache Gris

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Fruitig en elegant. Bij salades, vis, ‘fruits de mer’ en lichte vleesgerechten.

Rode wijnen

Grenache Noir

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Onze rode huiswijn, een elegante wijn met een hint van eiken. Veel finesse, subtiel in de mond, lang krachtig.

Merlot

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

L’Esprit de la Cité

Mooie volle fruitaroma’s. Met smaken van cassis, bramen en lichte specerijen. Ideaal bij (stoof) vleesgerechten en kaas.

Syrah

4.00 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Een rijpe, volle structuur met een zachte en ronde afdronk. Kruidige smaken met mokka, zwart fruit en vanille. Bij stoof- en wildgerechten.

Côtes de Rhône

24.50 fles

Château de Tresques

Lichte, soepele wijn met een fruitige, zachte, licht kruidige afdronk. Smaakvol bij lamsvlees, geitenkaas en gevolgelte

Montagne St. Emilion

29.50 fles

Château Plaisance Branne

De wijn geurt heerlijk naar rode kersen en hout, is elegant en goed in balans met fruitige smaken en zachte tannines. Bij rood vlees- of wildgerechten.

Willemskade 6 Zwolle