Menu

Lunch

Broodje carpaccio

8.50

Carpaccio van gerookte ribeye met piccalilly-mayonaise, zongedroogde tomaten en oude kaas

Broodje pulled confit de canard

8.00

Pulled confit de canard, eendenbout met vadouvan-mayonaise en gebakken ui

Broodje filet americain

9.00

Huisgemaakte filet americain, ei, ui, augurk en martinosaus

Broodje pastrami

9.00

Pastrami, zuurkool, Zwolsche mosterd, gruyère en Russiansaus

Broodje tonijnsalade

8.00

Tonijnsalade, kappertjes, lente-ui, komkommer, rode peper en limoen

Broodje chili hummus

8.00

Chili hummus, gegrilde groenten en dadel-vijgen balsamico. Is vegan.

Broodje gebakken oesterzwammen

8.50

Gebakken oesterzwammen in knoflook-kruidenboter.

Croque monsieur

7.00

Tosti met ham/kaas of alleen kaas.

Croque madame

8.00

Tosti met gebakken ei

Croque Bistro de Buik van Parijs

9.00

Tosti met pur porc, bleu d’Ambert, petit pastor en gebakken ui

Broodje rundvlees croquetten

8.00

Croquetten van Holtkamp op brood van de stadsbakker

Broodje garnalen croquetten

10.00

Garnalen croquetten van Holtkamp op brood van de stadsbakker

Oesterzwam croquetten

8.00

Croquetten van GRO op brood van de stadsbakker

Voorgerechten

Brood met drie soorten dips Ⓥ

7.00

Brood met kruidenboter

4.00

Franse uiensoep

6.00

met een gegratineerd gruyère-broodje

Zwolsche mosterdsoep

6.00

met room (en spek)

Carpaccio van gerookte ribeye

12.00

sjalotparels, piccalillymayo, oude kaas, gedroogde cherrytomaten en gefrituurde tuinbonen

Niçoise salade

12.00

verse tonijn, gepocheerd ei, haricots verts, tomaat en olijven

Caesarsalade met krokante kip

10.00

gepocheered ei, oude kaas, croutons, spek en anjovismayonaise

Couscous salade

9.00

avocado, crudité, yoghurtdressing, en verse munt

Slakken

7.75

wijngaardslakken met knoflook-kruidenboter

Gamba’s

8.50

met een boter van knoflook, chilipepers en peterselie

Oesterzwammen

8.00

met knoflook en kruidenboter

Hoofdgerechten

Steak de Buik van Parijs 200 gram

21.00

gespleten sucade met seizoenssaus

Boeuf Bourguignon

16.50

Franse runderstoof, rode wijn, wortel en champignons

Varkenshaas met mosterd-bbqsaus

17.50

gevuld met brie en omwikkeld met spek

Confit de canard

16.50

geconfijte eendenbout met dadeljus en voorjaarsgroente

Le Burger 200 gram

15.50

100% vechtdalburger, foie royale, bearnaisemayo, appel-venkelslaw

Crispy kipburger van kippendij

14.50

vadouvanmayo, tomatensalsa, ingelegde komkommer

Sliptongetjes 3 stuks

18.50

op de huid gebakken sliptong met citroen

Tonijn steak 200 gram

20.00

gegrilde tonijn met linguine, pernodsaus en gepofte cherrytomaat

Quiche met voorjaarsgroenten keuze uit:

14.50

Normandie, spinazie-kaas, quatre fromages, zalm-broccoli, Alpen, kastanje, Lorraine, quiche van de week

Mediterraanse pasta

14.50

olijven, tomaat, gegrilde groenten, mozzarella, basilicum

Kaasfondue

16.50

met salade, groenten en brood

Kaasfondue met blauwe kaas

17.50

met salade, groenten, en brood

Charcuterie

8.00

diverse vleeswaren voor in de kaasfondue

Desserts

Chocolade pecannotentaart

7.00

gezouten karamel, vanille ijs en slagroom

Cheesecake van citroen

7.50

frambozen en aardbeien

Dame jaune

7.00

drie bollen vanille ijs met advocaat en kletskop

Sorbet

7.50

drie soorten sorbetijs, vers fruit, vruchtencoulis en pistache crumble

Crème brûlée van sinaasappel

7.50

gekarameliseerde custard met sinaasappel

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met vijgenbrood, portstroop en noten

Café gourmand

10.00

koffie of thee met kleine desserts

Hanze menu

Drie gangen menu 27.50

Franse uiensoep

met gegratineerd gruyère-broodje

Boeuf Bourguignon

Franse runderstoof, rode wijn, wortel en champignons

Chocolade pecannotentaart

gezouten karamel, vanille ijs, en slagroom

Menu De Buik van Parijs

Drie gangen keuze menu 28.50

Voorgerechten

Caesarsalade met krokante kip

gepocheerd ei, oude kaas, croutons, spek en anjovismayonaise

   of

Couscous salade

avocado, crudité, yoghurtdressing, verse munt

Hoofdgerechten

Sliptongetjes 3 stuks

op de huid gebakken sliptong met citroen

of

Mediterraanse pasta

olijven, tomaat, gegrilde groenten, mozzarella, basilicum

 

Desserts

Cheesecake van citroen

frambozen en aardbeien

   of 

Crème brûlée van sinaasappel

gekarameliseerde custard

Groepsmenu

Drie gangen keuzemenu 27.50, vanaf 12 personen

Voorgerechten

Franse uiensoep

met een gegratineerd gruyère-broodje

Wisselende soep Ⓥ

vraag uw gastheer/vrouw voor onze soep van week

Gebakken champignons Ⓥ

met knoflookroomsaus en geroosterd stokbrood

Hoofdgerechten

Vegetarische boeuf bourguignon

knolselderij, wortel en champignons

Le Burger

Black Angus burger met gruyère, gebakken ui, cornichon, tomaat en huisgemaakte ketchup

Desserts

Cheesecake met passievrucht

Glutenvrij

Desserts

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met mangochutney en walnoten

Veganistisch

Hoofdgerechten

Citroen risotto

16.50

met zeekraal en groene asperges

Dessert

Vegan coupe

7.50

cappucino- en notenijs met walnoten en vegan slagroom

Dranken

Bieren

Hertog Jan

3.00

Stevig goudblond bier, volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. (5,1%)

  • Van de Tap

Hertog Jan 0.0

3.00

De verfrissende smaak van Hertog Jan met 0% alcohol. (0.0%)

Leffe Blond

4.00

een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)

  • Van de Tap

Leffe Bruin

4.00

een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)

Leffe Tripel

5.00

een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)

Leffe Royale Whitbread Golding

5.00

milde bitterheid, met tonen van banaan, vanille en kruidnagel. (7,5%)

Hoegaarden Radler 0.0

3.25

de verfrissende smaak van Hoegaarden Radler Lemon & Lime zonder alcohol. (0.0%)

Hoegaarden Wit

3.75

pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak. (4,9%)

Jopen Non-IPA

4.75

alcohol arme IPA. Smaakvol en fruitig met een flinke hoeveelheid hop. (0.3%)

Jopen Mooie Nel IPA

5.25

fris, fruitig met een flinke dosis bitterheid. (6.5%)

Mousserend

Brut de Loire

5.75 glas, 17.50 fles 375ml

Bouvet

Method Traditionnelle de Champagne

Witte wijnen

Bergerac Moulleux

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Château Haute Fonrousse

Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.

Grenache Blanc

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Onze huiswijn met geuren van acacia, kamperfoelie en citrus. Een mondvullend palet van smaken. Lekker als aperitief en bij quiche, kaas, lichte vlees-, en visgerechten.

Chardonnay

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Bouquet van citrus, perzik, peer, houtaroma’s en vanille. Fris in de mond met volle, rijpe en fruitige smaken. Bij schaal- en schelpdieren en visgerechten.

Sauvignon Blanc

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

Dourthe Réserve

Een harmonieuze, droge, frisse, goed gebalanceerde wijn. Met een bouquet van fruit en bloemaromas. Smaakvol bij schaaldieren, vis, geitenkaas en koude voorgerechten.

Pinot Gris

27.50 fles

Bestheim

De smaak en de geur zijn krachtig, kruidig, vol en intens. De afdronk heeft een licht kruidige zoetheid. Een echte mossel- en aspergewijn, lichte visgerechten.

Rosé

Grenache Gris

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Fruitig en elegant. Bij salades, vis, ‘fruits de mer’ en lichte vleesgerechten.

Rode wijnen

Grenache Noir

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Onze rode huiswijn, een elegante wijn met een hint van eiken. Veel finesse, subtiel in de mond, lang krachtig.

Merlot

4.50 glas, 17.00 karaf, 24.00 fles

L’Esprit de la Cité

Mooie volle fruitaroma’s. Met smaken van cassis, bramen en lichte specerijen. Ideaal bij (stoof) vleesgerechten en kaas.

Syrah

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Een rijpe, volle structuur met een zachte en ronde afdronk. Kruidige smaken met mokka, zwart fruit en vanille. Bij stoof- en wildgerechten.

Côtes de Rhône

26.50 fles

Château de Tresques

Lichte, soepele wijn met een fruitige, zachte, licht kruidige afdronk. Smaakvol bij lamsvlees, geitenkaas en gevolgelte

Montagne St. Emilion

30.50 fles

Château Plaisance Branne

De wijn geurt heerlijk naar rode kersen en hout, is elegant en goed in balans met fruitige smaken en zachte tannines. Bij rood vlees- of wildgerechten.

Willemskade 6 Zwolle