Menu

Voorgerechten

Brood met kruidenboter Ⓥ

3.50

van de stadsbakker

Franse uiensoep

7.00

met een gegratineerd kaascrouton

Pompoensoep Ⓥ

7.00

gember, chiliolie en pompoenpitten

Carpaccio van gerookte ribeye

12.00

witte truffelmayo, parmezaan, gedroogde cherrytomaten, gefrituurde tuinbonen

Steak tartaar

12.00

fijn gesneden biefstuk, cornichons, kwartelei, rode ui, kappertjes

Hertenpaté

10.00

Paté van hert met kweepeer, kastanje, toast en compote

Garnalen cocktail

10.00

Hollandse garnalen, avocado-wasabi crème, cocktailsaus

Slakken

8.50

wijngaardslakken met knoflook-kruidenboter

Gamba’s

9.00

met een boter van knoflook, chilipepers en peterselie

Gevulde portobello Ⓥ

9.50

jonge geitenkaas, honing, peer, dadelvijgen balsamico, walnoten en rucola

Paddenstoelen ragout Ⓥ

9.50

Pasteibakje gevuld met ragout van paddenstoelen

Hoofdgerechten

Tournedos á la Rossini

24.00

tournedos met truffeljus (optie gebakken ganzenlever + 3.00)

Boeuf Bourguignon

17.50

Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spek en uien

Varkenshaas

18.50

omwikkeld met spek, champignonnensaus

Confit de canard á l’orange

17.50

geconfijte eendenbout met sinaasappelsaus

Duo van wild

20.00

gestoofde wildzwijn wang en hertensukade

Gevulde kwartel met paddenstoelen

19.50

risotto met bospaddenstoelen, jus de veau

Kabeljauw en papillotte

18.50

kabeljauwhaas, garnalen, groenten, cherrytomaat, citroenolie

Quiche met seizoensgroenten keuze uit:

15.50

Ⓥspinazie-kaas, Ⓥ Normandie,
zalm-broccoli,

Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ

16.50

(veganistisch te bestellen) parmezaan, bospaddenstoelen, truffelolie

Kaasfondue Ⓥ

16.50

met salade, groenten en brood

Kaasfondue met blauwe kaasⓋ

17.50

met salade, groenten, en brood

Charcuterie

6.00

diverse vleeswaren voor in de kaasfondue

Desserts

Chocolade pecannotentaart

7.50

gezouten karamel, vanille ijs en slagroom

Appel crumble

8.50

kaneelijs, noten, rozijnen en slagroom

Chocolat, chocolat et chocolat

8.00

chocolade -en witte chocolade ijs, chocolade mousse en chocoladesaus

Stoofpeer

8.50

walnoten -en karamel ijs, gemengde noten

Crème brûlée á l’orange

7.50

gekarameliseerde custard met sinaasappel

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met vijgenbrood, confijt van fruit en noten

Café gourmand

12.00

koffie of thee met kleine desserts

Hanze menu

Drie gangen menu 27.50

Franse uiensoep

met gegratineerd kaascrouton

Boeuf Bourguignon

Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spek en uien

Chocolade pecannotentaart

gezouten karamel, vanille ijs, en slagroom

Menu De Buik van Parijs

Drie gangen keuze menu 32.00

Voorgerechten

Garnalen cocktail

Hollandse garnalen, avocado-wasabi crème, cocktailsaus, little gems

   of

Gevulde portobello Ⓥ

jonge geitenkaas, honing, peer, dadelvijgen balsamico, walnoten, rucola

Hoofdgerechten

Kabeljauw en papillotte

kabeljauwhaas, groenten, cherrytomaat, citroenolie

of

Confit de canard á l’orange

geconfijte eendenbout met sinaasappelsaus

Desserts

Appel crumble

kaneelijs, noten, rozijnen en slagroom

   of 

Crème brûlée á l’orange

gekarameliseerde custard met sinaasappel

Glutenvrij

Voorgerechten

Franse uiensoep (glutenvrij)

7.00

met gruyère

Pompoensoep Ⓥ

7.00

gember, chiliolie en pompoenpitten

Carpaccio van gerookte ribeye

12.00

witte truffelmayo, parmezaan, gedroogde cherrytomaten, gefrituurde tuinbonen

Steak tartaar

12.00

fijn gesneden biefstuk, cornichons, kwartelei, rode ui, kappertjes

Garnalen cocktail

10.00

Hollandse garnalen, avocado-wasabi crème, cocktailsaus

Slakken

8.50

wijngaardslakken met knoflook-kruidenboter

Gamba’s

9.00

met een boter van knoflook, chilipepers en peterselie

Gevulde portobello Ⓥ

9.50

jonge geitenkaas, honing, peer, dadelvijgen balsamico, walnoten en rucola

Hoofdgerechten

Tournedos á la Rossini

24.00

tournedos met truffeljus (optie gebakken ganzenlever + 3.00)

Boeuf Bourguignon

17.50

Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spek en uien

Varkenshaas

18.50

omwikkeld met spek, champignonnensaus

Confit de canard á l’orange

17.50

geconfijte eendenbout met sinaasappelsaus

Kabeljauw en papillotte

18.50

kabeljauwhaas, garnalen, groenten, cherrytomaat, citroenolie

Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ

16.50

(veganistisch te bestellen) parmezaan, bospaddenstoelen, truffelolie

Desserts

Chocolat, chocolat et chocolat

8.00

chocolade -en witte chocolade ijs, chocolade mousse en chocoladesaus

Stoofpeer

8.50

walnoten -en karamel ijs, gemengde noten

Crème brûlée á l’orange

7.50

gekarameliseerde custard met sinaasappel

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met vijgenbrood, confijt van fruit en noten

Veganistisch

Voorgerechten

Pompoensoep Ⓥ

7.00

gember, chiliolie en pompoenpitten

Paddenstoelen ragout Ⓥ

9.50

Pasteibakje gevuld met ragout van paddenstoelen

Hoofdgerechten

Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ

16.50

(veganistisch te bestellen) parmezaan, bospaddenstoelen, truffelolie

Dranken

Bieren

Hertog Jan

3.00

Stevig goudblond bier, volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. (5,1%)

  • Van de Tap

Hertog Jan 0.0

3.00

De verfrissende smaak van Hertog Jan met 0% alcohol. (0.0%)

Leffe Blond

4.00

een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)

  • Van de Tap

Leffe Bruin

4.00

een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)

Leffe Tripel

5.00

een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)

Leffe Royale Whitbread Golding

5.00

milde bitterheid, met tonen van banaan, vanille en kruidnagel. (7,5%)

Hoegaarden Radler 0.0

3.25

de verfrissende smaak van Hoegaarden Radler Lemon & Lime zonder alcohol. (0.0%)

Hoegaarden Wit

3.75

pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak. (4,9%)

Jopen Non-IPA

4.75

alcohol arme IPA. Smaakvol en fruitig met een flinke hoeveelheid hop. (0.3%)

Jopen Mooie Nel IPA

5.25

fris, fruitig met een flinke dosis bitterheid. (6.5%)

Mousserend

Brut de Loire

5.75 glas, 17.50 fles 375ml

Bouvet

Method Traditionnelle de Champagne

Witte wijnen

Bergerac Moulleux

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Château Haute Fonrousse

Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.

Grenache Blanc

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Onze huiswijn met geuren van acacia, kamperfoelie en citrus. Een mondvullend palet van smaken. Lekker als aperitief en bij quiche, kaas, lichte vlees-, en visgerechten.

Chardonnay

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Bouquet van citrus, perzik, peer, houtaroma’s en vanille. Fris in de mond met volle, rijpe en fruitige smaken. Bij schaal- en schelpdieren en visgerechten.

Sauvignon Blanc

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

Dourthe Réserve

Een harmonieuze, droge, frisse, goed gebalanceerde wijn. Met een bouquet van fruit en bloemaromas. Smaakvol bij schaaldieren, vis, geitenkaas en koude voorgerechten.

Pinot Gris

27.50 fles

Bestheim

De smaak en de geur zijn krachtig, kruidig, vol en intens. De afdronk heeft een licht kruidige zoetheid. Een echte mossel- en aspergewijn, lichte visgerechten.

Rosé

Grenache Gris

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Fruitig en elegant. Bij salades, vis, ‘fruits de mer’ en lichte vleesgerechten.

Rode wijnen

Grenache Noir

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Onze rode huiswijn, een elegante wijn met een hint van eiken. Veel finesse, subtiel in de mond, lang krachtig.

Merlot

4.50 glas, 17.00 karaf, 24.00 fles

L’Esprit de la Cité

Mooie volle fruitaroma’s. Met smaken van cassis, bramen en lichte specerijen. Ideaal bij (stoof) vleesgerechten en kaas.

Syrah

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Een rijpe, volle structuur met een zachte en ronde afdronk. Kruidige smaken met mokka, zwart fruit en vanille. Bij stoof- en wildgerechten.

Côtes de Rhône

26.50 fles

Château de Tresques

Lichte, soepele wijn met een fruitige, zachte, licht kruidige afdronk. Smaakvol bij lamsvlees, geitenkaas en gevolgelte

Montagne St. Emilion

30.50 fles

Château Plaisance Branne

De wijn geurt heerlijk naar rode kersen en hout, is elegant en goed in balans met fruitige smaken en zachte tannines. Bij rood vlees- of wildgerechten.

Willemskade 6 Zwolle