met een gegratineerd gruyère-broodje
Voorgerechten
Rode linzensoep Ⓥ
met crème fraîche en geroosterde kikkererwten
Carpaccio van gerookte ribeye
sjalotparels, gefermenteerde knoflook-mayonaise, parmezaan, gedroogde cherrytomaten en gefrituurde tuinbonen
Ceasarsalade met keuze uit kip, gamba’s of vega
gepocheerd ei, parmezaan, croutons, bacon en klassieke dressing
Gebakken champignons Ⓥ
met knoflookroomsaus en geroosterd stokbrood
Half dozijn wijngaardslakken
met knoflook-kruidenboter uit de oven
Gamba’s
uit de oven met een boter van knoflook, chilipeper en peterselie
Bladerdeegtaartje met geitenkaas Ⓥ
gebakken ui, tijm en dadel-vijgen balsamico
Stokbrood met dips Ⓥ
Hoofdgerechten
Kalfsentrecôte
met kruidenboter
Steak de Buik van Parijs
gespleten sucade met seizoenssaus
Hertenstoof
stoofpotje van hert met bospaddenstoelen
Op de huid gebakken roodbaarsfilets
pesto en Provençaalse groenten
Canard à l’orange
rosé gebakken eendenborst met sinaasappel-Grand Marniersaus
Lamsschenkel
gestoofde lamsschenkel in rode wijn, knoflook, tijm
Quiche Normandie Ⓥ
bleu d’Ambert, gestoofde peer en walnoten
Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ
parmezaan en witte truffelolie
Kaasfondue Ⓥ
met salade, groenten en stokbrood
Kaasfondue met blauwe kaas Ⓥ
met salade, groenten en stokbrood
Charcuterie
diverse vleeswaren voor in de kaasfondue
Desserts
Chocolade pecannotentaart
witte chocoladesaus en slagroom
Appelcrumble
gebakken appel met crumble en kaneelijs
Cheesecake
van langevingers, koffie en Tia Maria
Stoofperen sorbetijs en karamelijs
gepocheerde peer, gehakte noten en kletskop
Crème brûlée van sinaasappel
gekarameliseerde custard
Kaasplankje
4 soorten kaas met stokbrood, portstroop en walnoten
Café gourmand
koffie met lekkernijen
Hanze menu
Franse uiensoep
met een gegratineerd gruyère broodje
Lamsschenkel
gestoofde lamsschenkel in rode wijn, knoflook, tijm
Chocolade pecannotentaart
witte chocoladesaus en slagroom
Menu De Buik van Parijs
Voorgerechten
Ceasarsalade met keuze uit kip, gamba’s of vega
gepocheerd ei, parmezaan, croutons, bacon en klassieke dressing
Bladerdeegtaartje met geitenkaas Ⓥ
gebakken ui, tijm en dadel-vijgen balsamico
Hoofdgerechten
Op de huid gebakken roodbaarsfilets
pesto en Provençaalse groenten
Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ
parmezaan en witte truffelolie
Desserts
Stoofperen sorbetijs en karamelijs
gepocheerde peer, gehakte noten en kletskop
Crème brûlée van sinaasappel
gekarameliseerde custard
Groepsmenu
Voorgerechten
Franse uiensoep
met een gegratineerd gruyère-broodje
Wisselende soep Ⓥ
vraag uw gastheer/vrouw voor onze soep van week
Gebakken champignons Ⓥ
met knoflookroomsaus en geroosterd stokbrood
Ceasarsalade met keuze uit kip, gamba’s of vega
gepocheerd ei, parmezaan, croutons, bacon en klassieke dressing
Bladerdeegtaartje met geitenkaas Ⓥ
gebakken ui, tijm en dadel-vijgen balsamico
Hoofdgerechten
Quiche Normandie Ⓥ
bleu d’Ambert, gestoofde peer en walnoten
Op de huid gebakken roodbaarsfilets
pesto en Provençaalse groenten
Vegetarische boeuf bourguignon
knolselderij, wortel en champignons
Lamsschenkel
gestoofde lamsschenkel in rode wijn, knoflook, tijm
Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ
parmezaan en witte truffelolie
Le Burger
Black Angus burger met gruyère, gebakken ui, cornichon, tomaat en huisgemaakte ketchup
Desserts
Stoofperen sorbetijs en karamelijs
gepocheerde peer, gehakte noten en kletskop
Crème brûlée van sinaasappel
gekarameliseerde custard
Chocolade pecannotentaart
witte chocoladesaus en slagroom
Cheesecake met passievrucht
Glutenvrij
Voorgerechten
Rode linzensoep Ⓥ
met crème fraîche en geroosterde kikkererwten
Carpaccio van gerookte ribeye
sjalotparels, gefermenteerde knoflook-mayonaise, parmezaan, gedroogde cherrytomaten en gefrituurde tuinbonen
Ceasarsalade met keuze uit kip, gamba’s of vega
gepocheerd ei, parmezaan, croutons, bacon en klassieke dressing
Gebakken champignons Ⓥ
met knoflookroomsaus en geroosterd stokbrood
Hoofdgerechten
Steak de Buik van Parijs
gespleten sucade met seizoenssaus
Op de huid gebakken roodbaarsfilets
pesto en Provençaalse groenten
Canard à l’orange
rosé gebakken eendenborst met sinaasappel-Grand Marniersaus
Lamsschenkel
gestoofde lamsschenkel in rode wijn, knoflook, tijm
Quiche Normandie Ⓥ
bleu d’Ambert, gestoofde peer en walnoten
Desserts
Appelcrumble
gebakken appel met crumble en kaneelijs
Stoofperen sorbetijs en karamelijs
gepocheerde peer, gehakte noten en kletskop
Crème brûlée van sinaasappel
gekarameliseerde custard
Kaasplankje
4 soorten kaas met mangochutney en walnoten
Veganistisch
Voorgerechten
Rode linzensoep Ⓥ
met crème fraîche en geroosterde kikkererwten
Hoofdgerechten
Citroen risotto
met zeekraal en groene asperges
Dessert
Vegan coupe
cappucino- en notenijs met walnoten en vegan slagroom
Dranken
Bieren
Hertog Jan
Stevig goudblond bier, volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. (5,1%)
- Van de Tap
Hertog Jan 0.0
De verfrissende smaak van Hertog Jan met 0% alcohol. (0.0%)
Leffe Blond
een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)
- Van de Tap
Leffe Bruin
een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)
Leffe Tripel
een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)
Leffe Royale Whitbread Golding
milde bitterheid, met tonen van banaan, vanille en kruidnagel. (7,5%)
Hoegaarden Radler 0.0
de verfrissende smaak van Hoegaarden Radler Lemon & Lime zonder alcohol. (0.0%)
Hoegaarden Wit
pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak. (4,9%)
Jopen Non-IPA
alcohol arme IPA. Smaakvol en fruitig met een flinke hoeveelheid hop. (0.3%)
Jopen Mooie Nel IPA
fris, fruitig met een flinke dosis bitterheid. (6.5%)
Mousserend
Brut de Loire
Bouvet
Method Traditionnelle de Champagne
Witte wijnen
Bergerac Moulleux
Château Haute Fonrousse
Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.
Grenache Blanc
Onze huiswijn met geuren van acacia, kamperfoelie en citrus. Een mondvullend palet van smaken. Lekker als aperitief en bij quiche, kaas, lichte vlees-, en visgerechten.
Chardonnay
L’Esprit de la Cité Réserve
Bouquet van citrus, perzik, peer, houtaroma’s en vanille. Fris in de mond met volle, rijpe en fruitige smaken. Bij schaal- en schelpdieren en visgerechten.
Sauvignon Blanc
Dourthe Réserve
Een harmonieuze, droge, frisse, goed gebalanceerde wijn. Met een bouquet van fruit en bloemaromas. Smaakvol bij schaaldieren, vis, geitenkaas en koude voorgerechten.
Pinot Gris
Bestheim
De smaak en de geur zijn krachtig, kruidig, vol en intens. De afdronk heeft een licht kruidige zoetheid. Een echte mossel- en aspergewijn, lichte visgerechten.
Rosé
Grenache Gris
Fruitig en elegant. Bij salades, vis, ‘fruits de mer’ en lichte vleesgerechten.
Rode wijnen
Grenache Noir
Onze rode huiswijn, een elegante wijn met een hint van eiken. Veel finesse, subtiel in de mond, lang krachtig.
Merlot
L’Esprit de la Cité
Mooie volle fruitaroma’s. Met smaken van cassis, bramen en lichte specerijen. Ideaal bij (stoof) vleesgerechten en kaas.
Syrah
L’Esprit de la Cité Réserve
Een rijpe, volle structuur met een zachte en ronde afdronk. Kruidige smaken met mokka, zwart fruit en vanille. Bij stoof- en wildgerechten.
Côtes de Rhône
Château de Tresques
Lichte, soepele wijn met een fruitige, zachte, licht kruidige afdronk. Smaakvol bij lamsvlees, geitenkaas en gevolgelte
Montagne St. Emilion
Château Plaisance Branne
De wijn geurt heerlijk naar rode kersen en hout, is elegant en goed in balans met fruitige smaken en zachte tannines. Bij rood vlees- of wildgerechten.