Menu

Voorgerechten

Franse uiensoep

6.00

met een gegratineerd gruyère-broodje

Rode linzensoep Ⓥ

6.00

met crème fraîche en geroosterde kikkererwten

Carpaccio van gerookte ribeye

12.00

sjalotparels, gefermenteerde knoflook-mayonaise, parmezaan, gedroogde cherrytomaten en gefrituurde tuinbonen

Ceasarsalade met keuze uit kip, gamba’s of vega

11.50

gepocheerd ei, parmezaan, croutons, bacon en klassieke dressing

Gebakken champignons Ⓥ

8.50

met knoflookroomsaus en geroosterd stokbrood

Half dozijn wijngaardslakken

7.75

met knoflook-kruidenboter uit de oven

Gamba’s

8.50

uit de oven met een boter van knoflook, chilipeper en peterselie

Bladerdeegtaartje met geitenkaas Ⓥ

8.00

gebakken ui, tijm en dadel-vijgen balsamico

Stokbrood met dips Ⓥ

5.50

Hoofdgerechten

Kalfsentrecôte

19.50

met kruidenboter

Steak de Buik van Parijs

21.00

gespleten sucade met seizoenssaus

Hertenstoof

18.50

stoofpotje van hert met bospaddenstoelen

Op de huid gebakken roodbaarsfilets

17.50

pesto en Provençaalse groenten

Canard à l’orange

18.50

rosé gebakken eendenborst met sinaasappel-Grand Marniersaus

Lamsschenkel

17.50

gestoofde lamsschenkel in rode wijn, knoflook, tijm

Quiche Normandie Ⓥ

15.50

bleu d’Ambert, gestoofde peer en walnoten

Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ

16.50

parmezaan en witte truffelolie

Kaasfondue Ⓥ

16.50

met salade, groenten en stokbrood

Kaasfondue met blauwe kaas Ⓥ

17.50

met salade, groenten en stokbrood

Charcuterie

6.00

diverse vleeswaren voor in de kaasfondue

Desserts

Chocolade pecannotentaart

7.00

witte chocoladesaus en slagroom

Appelcrumble

7.50

gebakken appel met crumble en kaneelijs

Cheesecake

7.00

van langevingers, koffie en Tia Maria

Stoofperen sorbetijs en karamelijs

7.50

gepocheerde peer, gehakte noten en kletskop

Crème brûlée van sinaasappel

7.50

gekarameliseerde custard

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met stokbrood, portstroop en walnoten

Café gourmand

9.00

koffie met lekkernijen

Hanze menu

Drie gangen menu 27.50

Franse uiensoep

met een gegratineerd gruyère broodje

Lamsschenkel

gestoofde lamsschenkel in rode wijn, knoflook, tijm

Chocolade pecannotentaart

witte chocoladesaus en slagroom

Menu De Buik van Parijs

Drie gangen keuze menu 28.50

Voorgerechten

Ceasarsalade met keuze uit kip, gamba’s of vega

gepocheerd ei, parmezaan, croutons, bacon en klassieke dressing

Bladerdeegtaartje met geitenkaas Ⓥ

gebakken ui, tijm en dadel-vijgen balsamico

Hoofdgerechten

Op de huid gebakken roodbaarsfilets

pesto en Provençaalse groenten

Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ

parmezaan en witte truffelolie

Desserts

Stoofperen sorbetijs en karamelijs

gepocheerde peer, gehakte noten en kletskop

Crème brûlée van sinaasappel

gekarameliseerde custard

Groepsmenu

Drie gangen keuzemenu 27.50, vanaf 12 personen

Voorgerechten

Franse uiensoep

met een gegratineerd gruyère-broodje

Wisselende soep Ⓥ

vraag uw gastheer/vrouw voor onze soep van week

Gebakken champignons Ⓥ

met knoflookroomsaus en geroosterd stokbrood

Ceasarsalade met keuze uit kip, gamba’s of vega

gepocheerd ei, parmezaan, croutons, bacon en klassieke dressing

Bladerdeegtaartje met geitenkaas Ⓥ

gebakken ui, tijm en dadel-vijgen balsamico

Hoofdgerechten

Quiche Normandie Ⓥ

15.50

bleu d’Ambert, gestoofde peer en walnoten

Op de huid gebakken roodbaarsfilets

pesto en Provençaalse groenten

Vegetarische boeuf bourguignon

knolselderij, wortel en champignons

Lamsschenkel

gestoofde lamsschenkel in rode wijn, knoflook, tijm

Risotto van bospaddenstoelen Ⓥ

parmezaan en witte truffelolie

Le Burger

Black Angus burger met gruyère, gebakken ui, cornichon, tomaat en huisgemaakte ketchup

Desserts

Stoofperen sorbetijs en karamelijs

gepocheerde peer, gehakte noten en kletskop

Crème brûlée van sinaasappel

gekarameliseerde custard

Chocolade pecannotentaart

witte chocoladesaus en slagroom

Cheesecake met passievrucht

Glutenvrij

Voorgerechten

Rode linzensoep Ⓥ

6.00

met crème fraîche en geroosterde kikkererwten

Carpaccio van gerookte ribeye

12.00

sjalotparels, gefermenteerde knoflook-mayonaise, parmezaan, gedroogde cherrytomaten en gefrituurde tuinbonen

Ceasarsalade met keuze uit kip, gamba’s of vega

11.50

gepocheerd ei, parmezaan, croutons, bacon en klassieke dressing

Gebakken champignons Ⓥ

8.50

met knoflookroomsaus en geroosterd stokbrood

Hoofdgerechten

Steak de Buik van Parijs

21.00

gespleten sucade met seizoenssaus

Op de huid gebakken roodbaarsfilets

17.50

pesto en Provençaalse groenten

Canard à l’orange

18.50

rosé gebakken eendenborst met sinaasappel-Grand Marniersaus

Lamsschenkel

17.50

gestoofde lamsschenkel in rode wijn, knoflook, tijm

Quiche Normandie Ⓥ

15.50

bleu d’Ambert, gestoofde peer en walnoten

Desserts

Appelcrumble

7.50

gebakken appel met crumble en kaneelijs

Stoofperen sorbetijs en karamelijs

7.50

gepocheerde peer, gehakte noten en kletskop

Crème brûlée van sinaasappel

7.50

gekarameliseerde custard

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met mangochutney en walnoten

Veganistisch

Voorgerechten

Rode linzensoep Ⓥ

6.00

met crème fraîche en geroosterde kikkererwten

Hoofdgerechten

Citroen risotto

16.50

met zeekraal en groene asperges

Dessert

Vegan coupe

7.50

cappucino- en notenijs met walnoten en vegan slagroom

Dranken

Bieren

Hertog Jan

3.00

Stevig goudblond bier, volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. (5,1%)

  • Van de Tap

Hertog Jan 0.0

3.00

De verfrissende smaak van Hertog Jan met 0% alcohol. (0.0%)

Leffe Blond

4.00

een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)

  • Van de Tap

Leffe Bruin

4.00

een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)

Leffe Tripel

5.00

een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)

Leffe Royale Whitbread Golding

5.00

milde bitterheid, met tonen van banaan, vanille en kruidnagel. (7,5%)

Hoegaarden Radler 0.0

3.25

de verfrissende smaak van Hoegaarden Radler Lemon & Lime zonder alcohol. (0.0%)

Hoegaarden Wit

3.75

pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak. (4,9%)

Jopen Non-IPA

4.75

alcohol arme IPA. Smaakvol en fruitig met een flinke hoeveelheid hop. (0.3%)

Jopen Mooie Nel IPA

5.25

fris, fruitig met een flinke dosis bitterheid. (6.5%)

Mousserend

Brut de Loire

5.75 glas, 17.50 fles 375ml

Bouvet

Method Traditionnelle de Champagne

Witte wijnen

Bergerac Moulleux

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Château Haute Fonrousse

Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.

Grenache Blanc

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Onze huiswijn met geuren van acacia, kamperfoelie en citrus. Een mondvullend palet van smaken. Lekker als aperitief en bij quiche, kaas, lichte vlees-, en visgerechten.

Chardonnay

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Bouquet van citrus, perzik, peer, houtaroma’s en vanille. Fris in de mond met volle, rijpe en fruitige smaken. Bij schaal- en schelpdieren en visgerechten.

Sauvignon Blanc

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

Dourthe Réserve

Een harmonieuze, droge, frisse, goed gebalanceerde wijn. Met een bouquet van fruit en bloemaromas. Smaakvol bij schaaldieren, vis, geitenkaas en koude voorgerechten.

Pinot Gris

27.50 fles

Bestheim

De smaak en de geur zijn krachtig, kruidig, vol en intens. De afdronk heeft een licht kruidige zoetheid. Een echte mossel- en aspergewijn, lichte visgerechten.

Rosé

Grenache Gris

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Fruitig en elegant. Bij salades, vis, ‘fruits de mer’ en lichte vleesgerechten.

Rode wijnen

Grenache Noir

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Onze rode huiswijn, een elegante wijn met een hint van eiken. Veel finesse, subtiel in de mond, lang krachtig.

Merlot

4.50 glas, 17.00 karaf, 24.00 fles

L’Esprit de la Cité

Mooie volle fruitaroma’s. Met smaken van cassis, bramen en lichte specerijen. Ideaal bij (stoof) vleesgerechten en kaas.

Syrah

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Een rijpe, volle structuur met een zachte en ronde afdronk. Kruidige smaken met mokka, zwart fruit en vanille. Bij stoof- en wildgerechten.

Côtes de Rhône

26.50 fles

Château de Tresques

Lichte, soepele wijn met een fruitige, zachte, licht kruidige afdronk. Smaakvol bij lamsvlees, geitenkaas en gevolgelte

Montagne St. Emilion

30.50 fles

Château Plaisance Branne

De wijn geurt heerlijk naar rode kersen en hout, is elegant en goed in balans met fruitige smaken en zachte tannines. Bij rood vlees- of wildgerechten.

Willemskade 6 Zwolle