Menu

Voorgerechten

Brood met kruidenboter

4.00

Franse uiensoep

6.00

met een gegratineerd gruyère-broodje

Zwolsche mosterdsoep

6.00

met room (en spek)

Carpaccio van gerookte ribeye

12.00

witte truffelmayo, parmezaan, gedroogde cherrytomaten, gefrituurde tuinbonen

Niçoise salade

14.00

verse tonijn, gepocheerd ei, haricots verts, tomaat, olijven, roseval kriel, mosterdvinaigrette

Steak tartaar

12.00

fijn gesneden biefstuk, cornichons, kwartelei, rode ui, kappertjes

Couscous salade

10.00

avocado, crudité, yoghurtdressing, en verse munt

Slakken

8.50

wijngaardslakken met knoflook-kruidenboter

Gamba’s

9.00

met een boter van knoflook, chilipepers en peterselie

Gevulde portobello

10.00

jonge geitenkaas, honing, perzik, dadelvijgen balsamico, walnoten en rucola

Hoofdgerechten

Steak au poivre

22.00

biefstuk met pepersaus

Coq au vin

17.50

in witte wijn en room gestoofde kippendijen met champignon en spek

Varkenshaas met mosterdsaus

18.50

gevuld met brie en omwikkeld met spek

Confit de canard

16.50

geconfijte eendenbout met dadeljus en voorjaarsgroente

Saumon et crevettes

19.50

op de huid gebakken zalm, gamba’s, zeekraal, dille-roomsaus

Moules-frites

18.50

Zeeuwse mosselpan met sausjes en friet

Tonijn steak

22.00

gegrilde tonijn met linguine, pernodsaus en gepofte tomaat

Quiche met voorjaarsgroenten keuze uit:

14.50

spinazie-kaas, quatre fromages, zalm-broccoli, Lorraine,

Mediterraanse pasta

15.50

olijven, tomaat, gegrilde groenten, mozzarella, basilicum

Kaasfondue

16.50

met salade, groenten en brood

Kaasfondue met blauwe kaas

17.50

met salade, groenten, en brood

Charcuterie

8.00

diverse vleeswaren voor in de kaasfondue

Desserts

Chocolade pecannotentaart

7.50

gezouten karamel, vanille ijs en slagroom

Cheesecake van citroen

8.50

frambozen en aardbeien

Dame jaune

7.00

drie bollen vanille ijs met advocaat en kletskop

Sorbet

8.50

drie soorten sorbetijs, vers fruit, vruchtencoulis en pistache crumble

Crème brûlée van sinaasappel

7.50

gekarameliseerde custard met sinaasappel

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met vijgenbrood, portstroop en noten

Café gourmand

12.00

koffie of thee met kleine desserts

Hanze menu

Drie gangen menu 27.50

Franse uiensoep

met gegratineerd gruyère-broodje

Coq au vin

in witte wijn en room gestoofde kippendijen met champignon en spek

Chocolade pecannotentaart

gezouten karamel, vanille ijs, en slagroom

Menu De Buik van Parijs

Drie gangen keuze menu 30.00

Voorgerechten

Couscous salade

avocado, crudité, yoghurtdressing, verse munt

   of

Gevulde portobello

jonge geitenkaas, honing, perzik, dadelvijgen balsamico, walnoten, rucola

Hoofdgerechten

Saumon et crevettes

op de huid gebakken zalm, gamba’s, zeekraal, dille-roomsaus

of

Confit de canard

geconfijte eendenbout met dadeljus en seizoensgroente

 

Desserts

Cheesecake van citroen

frambozen en aardbeien

   of 

Crème brûlée van sinaasappel

gekarameliseerde custard

Glutenvrij

Voorgerechten

Franse uiensoep (glutenvrij)

6.00

met gruyère

Carpaccio van gerookte ribeye

12.00

witte truffelmayo, parmezaan, gedroogde cherrytomaten, gefrituurde tuinbonen

Niçoise salade

14.00

verse tonijn, gepocheerd ei, haricots verts, tomaat, olijven, roseval kriel, mosterdvinaigrette

Steak tartaar

12.00

fijn gesneden biefstuk, cornichons, kwartelei, rode ui, kappertjes

Slakken

8.50

wijngaardslakken met knoflook-kruidenboter

Gamba’s

9.00

met een boter van knoflook, chilipepers en peterselie

Gevulde portobello

10.00

jonge geitenkaas, honing, perzik, dadelvijgen balsamico, walnoten en rucola

Hoofdgerechten

Steak au poivre

22.00

biefstuk met pepersaus

Coq au vin

17.50

in witte wijn en room gestoofde kippendijen met champignon en spek

Varkenshaas met mosterdsaus

18.50

gevuld met brie en omwikkeld met spek

Confit de canard

16.50

geconfijte eendenbout met dadeljus en voorjaarsgroente

Saumon et crevettes

19.50

op de huid gebakken zalm, gamba’s, zeekraal, dille-roomsaus

Moules-frites

18.50

Zeeuwse mosselpan met sausjes en friet

Desserts

Dame jaune

7.00

drie bollen vanille ijs met advocaat en kletskop

Sorbet

8.50

drie soorten sorbetijs, vers fruit, vruchtencoulis en pistache crumble

Crème brûlée van sinaasappel

7.50

gekarameliseerde custard met sinaasappel

Kaasplankje

8.50

4 soorten kaas met vijgenbrood, portstroop en noten

Veganistisch

Voorgerechten

Couscous salade

9.00

avocado, crudité, dressing en verse munt

Hoofdgerechten

Mediterraanse pasta

15.50

olijven, tomaat, gegrilde groenten, basilicum

Dessert

Sorbet

8.50

drie soorten sorbet ijs, vers fruit, vruchtencoulis en pistache crumble

Dranken

Bieren

Hertog Jan

3.00

Stevig goudblond bier, volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. (5,1%)

  • Van de Tap

Hertog Jan 0.0

3.00

De verfrissende smaak van Hertog Jan met 0% alcohol. (0.0%)

Leffe Blond

4.00

een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)

  • Van de Tap

Leffe Bruin

4.00

een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)

Leffe Tripel

5.00

een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)

Leffe Royale Whitbread Golding

5.00

milde bitterheid, met tonen van banaan, vanille en kruidnagel. (7,5%)

Hoegaarden Radler 0.0

3.25

de verfrissende smaak van Hoegaarden Radler Lemon & Lime zonder alcohol. (0.0%)

Hoegaarden Wit

3.75

pittige koriander en een vleugje sinaasappelschil geven Hoegaarden Wit een extreem verfrissend karakter en verrassend zachte smaak. (4,9%)

Jopen Non-IPA

4.75

alcohol arme IPA. Smaakvol en fruitig met een flinke hoeveelheid hop. (0.3%)

Jopen Mooie Nel IPA

5.25

fris, fruitig met een flinke dosis bitterheid. (6.5%)

Mousserend

Brut de Loire

5.75 glas, 17.50 fles 375ml

Bouvet

Method Traditionnelle de Champagne

Witte wijnen

Bergerac Moulleux

3.75 glas, 14.50 karaf, 21.50 fles

Château Haute Fonrousse

Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.

Grenache Blanc

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Onze huiswijn met geuren van acacia, kamperfoelie en citrus. Een mondvullend palet van smaken. Lekker als aperitief en bij quiche, kaas, lichte vlees-, en visgerechten.

Chardonnay

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Bouquet van citrus, perzik, peer, houtaroma’s en vanille. Fris in de mond met volle, rijpe en fruitige smaken. Bij schaal- en schelpdieren en visgerechten.

Sauvignon Blanc

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

Dourthe Réserve

Een harmonieuze, droge, frisse, goed gebalanceerde wijn. Met een bouquet van fruit en bloemaromas. Smaakvol bij schaaldieren, vis, geitenkaas en koude voorgerechten.

Pinot Gris

27.50 fles

Bestheim

De smaak en de geur zijn krachtig, kruidig, vol en intens. De afdronk heeft een licht kruidige zoetheid. Een echte mossel- en aspergewijn, lichte visgerechten.

Rosé

Grenache Gris

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Fruitig en elegant. Bij salades, vis, ‘fruits de mer’ en lichte vleesgerechten.

Rode wijnen

Grenache Noir

4.25 glas, 15.50 karaf, 23.00 fles

Onze rode huiswijn, een elegante wijn met een hint van eiken. Veel finesse, subtiel in de mond, lang krachtig.

Merlot

4.50 glas, 17.00 karaf, 24.00 fles

L’Esprit de la Cité

Mooie volle fruitaroma’s. Met smaken van cassis, bramen en lichte specerijen. Ideaal bij (stoof) vleesgerechten en kaas.

Syrah

4.75 glas, 17.50 karaf, 25.00 fles

L’Esprit de la Cité Réserve

Een rijpe, volle structuur met een zachte en ronde afdronk. Kruidige smaken met mokka, zwart fruit en vanille. Bij stoof- en wildgerechten.

Côtes de Rhône

26.50 fles

Château de Tresques

Lichte, soepele wijn met een fruitige, zachte, licht kruidige afdronk. Smaakvol bij lamsvlees, geitenkaas en gevolgelte

Montagne St. Emilion

30.50 fles

Château Plaisance Branne

De wijn geurt heerlijk naar rode kersen en hout, is elegant en goed in balans met fruitige smaken en zachte tannines. Bij rood vlees- of wildgerechten.

Willemskade 6 Zwolle