eerste portie wordt u aangeboden door het huis
Voorgerechten
Franse uiensoep
met een gegratineerd kaasbroodje
Pompoensoep Ⓥ
plantaardige room, gember, rode peper, peterselieolie
Rundercarpaccio
huisgemaakte pesto, parmezaaan, gedroogde cherrytomaten, gefrituurde tuinbonen, parels van sjalot
Steak tartaar van gerookte bavette
fijn gesneden bavette, cornichons, kwartelei, rode ui, kappertjes, mosterd, steaksaus, tomaat, balsamico parels op een nestje van katafi
Burrata Ⓥ
rode biet, pesto, padron pepers. gerookte paprika
Tarte flambée keuze uit: spek, zalm of vega
crème fraîche, rode ui, prei, gruyère
Escargots gratinés
wijngaardslakken met knoflook-kruidenboter, gegratineerd met gruyère
Gamba’s
met een boter van knoflook, chilipepers en peterselie
Geitenkaas Ⓥ
frisee, peer, compote, honing, gemengde noten, dadelvijgenazijn
Hoofdgerechten
Steak au poivre
steak van ossenhaas, geserveerd met klassieke pepersaus
Boeuf Bourguignon
Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spek en uien
Saté van ossenhaas
satésaus, sambal eitje, atjar, gefrituurde ui
Varkenshaas omwikkeld met pancetta
met saus van paddenstoelen
Kalfswang
mals gestoofde kalfswang, mousseline van truffel en knolselderij
Confit de canard
gekonfijte eendenbout, jus van dadels, rode kool
Zalmfilet
geserveerd in een cajunroomsaus, paprika, tomaat
Dorade
op de huid gebakken doradefilet, antiboise
Stoofpotje van zoete aardappel Ⓥ
komijn, linzen, rijst (en naanbrood)
Spinazie-kaas quiche Ⓥ
geserveerd met seizoensgroenten
Risotto Ⓥ
pompoen, geitenkaas, krokante salie, pijnboompitten
Kaasfondue Ⓥ
met salade, groenten en brood
Kaasfondue met blauwe kaasⓋ
met salade, groenten, en brood
Charcuterie
diverse vleeswaren voor in de kaasfondue
Bijgerechten
Friet met huisgemaakte mayo
Zoete aardappelfriet met truffelmayo
Rijst met verse groene kruiden
Salade met kruidendressing
Warme groenten
Hete bliksem
Desserts
Chocolade taartje
gezouten karamel, pecannoten, slagroom
Cheesecake met kastanje
New York stijl cheesecake met kastanje crème, roomtoeven met gehakte kastanje
Crème brûlée á l’orange
gekarameliseerde custard met sinaasappel
Tarte tatin van stoofpeer
geserveerd met kaneelijs en slagroom
Kaasplankje
4 soorten kaas met vijgenbrood, chutney, noten
Café gourmand
koffie of thee met kleine desserts
Hanze menu
Franse uiensoep
met gegratineerd kaasbroodje
Boeuf Bourguignon
Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spek en uien
Chocolade taartje
gezouten karamel, pecannoten, slagroom
Buik menu
Voorgerechten
Geitenkaas Ⓥ
frisee, peer, compote, honing, gemengde noten, dadelvijgenazijn
of
Burrata Ⓥ
rode biet, pesto, padron pepers, gerookte paprika
Hoofdgerechten
Confit de canard
gekonfijte eendenbout, jus van dadels, rode kool
of
Zalmfilet
geserveerd in een cajunroomsaus, paprika, tomaat
Desserts
Crème brûlée à l’orange
gekarameliseerde custard met sinaasappel
of
Cheesecake met kastanje
New York stijl cheesecake met kastanje crème, roomtoeven met gehakte kastanje
Kindergerechten
Crêpe Ⓥ
pannenkoek met poedersuiker, stroop en Nutella
Kindersaté
satésaus met friet
Boeuf Bourguignon
Franse runderstoofpot met friet
Risotto Ⓥ
pompoen, geitenkaas, salie, pijnboompitten
Stoofpotje van zoete aardappel Ⓥ
komijn, linzen, rijst en naanbrood
Kinder portie kaasfondue Ⓥ
met brood en groenten
Kinderijsje
twee bollen ijs, slagroom, en toppings om te versieren
Glutenvrij
Voorgerechten
Franse uiensoep (glutenvrij)
met gruyère
Pompoensoep Ⓥ
plantaardige room, gember, rode peper, peterselieolie
Rundercarpaccio
huisgemaakte pesto, parmezaaan, gedroogde cherrytomaten, gefrituurde tuinbonen, parels van sjalot
Steak tartaar van gerookte bavette
fijn gesneden bavette, cornichons, kwartelei, rode ui, kappertjes, mosterd, steaksaus, tomaat, balsamico parels op een nestje van katafi
Burrata Ⓥ
rode biet, pesto, padron pepers. gerookte paprika
Escargots gratinés
wijngaardslakken met knoflook-kruidenboter, gegratineerd met gruyère
Gamba’s
met een boter van knoflook, chilipepers en peterselie
Geitenkaas Ⓥ
frisee, peer, compote, honing, gemengde noten, dadelvijgenazijn
Hoofdgerechten
Steak au poivre
steak van ossenhaas, geserveerd met klassieke pepersaus
Boeuf Bourguignon
Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spek en uien
Varkenshaas omwikkeld met pancetta
met saus van paddenstoelen
Kalfswang
mals gestoofde kalfswang, mousseline van truffel en knolselderij
Confit de canard
gekonfijte eendenbout, jus van dadels, rode kool
Zalmfilet
geserveerd in een cajunroomsaus, paprika, tomaat
Dorade
op de huid gebakken doradefilet, antiboise
Stoofpotje van zoete aardappel Ⓥ
komijn, linzen, rijst (en naanbrood)
Risotto Ⓥ
pompoen, geitenkaas, krokante salie, pijnboompitten
Desserts
Chocolade taartje
gezouten karamel, pecannoten, slagroom
Crème brûlée á l’orange
gekarameliseerde custard met sinaasappel
Kaasplankje
4 soorten kaas met vijgenbrood, chutney, noten
Café gourmand
koffie of thee met kleine desserts
Veganistisch
Voorgerechten
Pompoensoep Ⓥ
plantaardige room, gember, rode peper, peterselieolie
Hoofdgerechten
Risotto Ⓥ
met pompoen, krokante salie, en pijnboompitten
Stoofpotje van zoete aardappel Ⓥ
komijn, linzen, rijst
Dessert
Tarte tatin van stoofpeer
geserveerd met (vegan) kaneelijs
Dranken
Bieren
Hertog Jan
Stevig goudblond bier, volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. (5,1%)
- Van de Tap
Hertog Jan 0.0
De verfrissende smaak van Hertog Jan met 0% alcohol. (0.0%)
Leffe Blond
een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert. (6,6%)
- Van de Tap
Leffe Bruin
een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout. (6,5%)
Leffe Tripel
een traditioneel, hoogblond abdijbier dat nagist op de fles, en heeft een rijkgeschakeerd aroma. (8,5%)
La Trappe Wit
goed doordrinkbare, bruisende en frisse dorstlesser. Zacht moutig met lichte zuren, kruidigheid en een prikkelende afdronk. (5,5%)
Jopen Non-IPA
alcohol arme IPA. Smaakvol en fruitig met een flinke hoeveelheid hop. (0.3%)
Jopen Mooie Nel IPA
fris, fruitig met een flinke dosis bitterheid. (6.5%)
La Trappe Isid’or
amberkleurig trappistenbier. De harmonieuze smaak begint fruitig en gaat dan over in moutig karamel. (7,5%)
Mousserend
Cava Idillicum
Dominio de la Vega
breed, aromatisch, bloemig
Witte wijnen
Bergerac Moulleux
Château Haute Fonrousse
Zoete, levendige wijn met een fruitig karakter. Een perfecte balans tussen zoete en frisse tonen. Bij kip, vleesgerechten en kaasfondue.
Les Magiciens Blanc
Onze huiswijn, fris, zacht en toegankelijk
Villa Victoire Chardonnay
Languedoc-Rousillon
Vol, hout en goede zuren
Picpoul de Pinet
Languedoc-Roussilon
Ziltig, toegankelijk en levendig
Viognier
Languedoc-Roussilon
typisch, zacht en bloemig
Petit Roque Blanc
Languedoc-Rousillon
elegant, fruitig en fris
Le Colombier Sauvignon
Loire-Touraine
strak, tropisch, fris
Rosé
Les Magiciens Rosé
Languedoc-Rousillon
sappig, aardbei en kersen
Rode wijnen
Les Magiciens Rouge
Languedoc-Roussilon
Kruidig, aromatisch, zachte tannine
Merlot
Languedoc-Rousillon
zwoel, sappig en elegant
Syrah
Languedoc-Rousillon
zwarte peper, kersen, en zachte tannines
Villa Closalis Carignan
Languedoc-Rousillon
Krachtpatser, donker fruit en heeft body
Clos des Roques
Languedoc-Rousillon
kruidig, veel sap, mooie tannine
Cotes de Bordeaux
klassiek, peper en zacht
Chateau Mandirac Corbieres
Languedoc-Rousillon
blend van Grenache, Merlot en Syrah, spicy en krachtig